Szalon


Ruhaszalon

 

A’ Dámák minden fényűzés nélkül persa atlacz, vagy a’ legújabb divati selyemszövetű különféle színezettel hímzett ruhákban, vagy egypárt kivéve jobbadán kurta ujjal, fürtökbe szedett hajékkel, virágos fejkötőben, vagy hátra dűlő nyílt kalappal, mellyen egy egy fejér tol lobogott, igen csinos kisded legyezőkkel, ’s nem annyira ragyogó mint becses régiséget mutató karkötőkkel jelentek  meg.”

(Rajzolatok a társas élet és divatvilágból, 1835)

Frizura? Ékszerek? Melltű? Legyező? Ridikül? – ha mind kész, öltsön magára egy korhű ruhát, hogy lefényképezkedhessen Széchenyivel!

Ruhák 34-44-es méretig különféle színben és fazonban!

A ruhákat a fotózáshoz a Maszka Jelmezkölcsönző bocsátotta rendelkezésünkre.


Frizőrszalon

 

A hajdíszekről általában elmondhatni, hogy bennök legnagyobb változatosságot enged a divat; — hosszú fürtök és sima fő egyaránt divatosak: kinek mint jobban áll; szalagrózsák, fekete vagy fehér fátyol, bársony szegélyek, gyöngyök és ékkövek, de legkivált virágok pazar változatossággal emelik a szép hajtekercseket; sőt a magas arany és bronz fésűk is kezdik már nálunk is magokat jelentgetni.

(Honderü, 1843)

Utazzon az időben: a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnáziumának  növendékei szívesen elkészítik álmai reformkori frizuráját és kipirosítják orcáját*!

*az arcfestés állatmintával is kérhető!